Over ons

In 2002 besloot Jac Pijnenburg – na een lange carrière als werknemer ‘in het metaal’ – de stap te zetten om voor zichzelf te beginnen. Met zijn vrouw Marie-Josée als drijfveer en ondersteuning, startte hij als ZZP’er. Vanuit de oude varkens- en koeienstal bij zijn huis, voerde hij met name onderhoudsopdrachten uit voor boeren uit de regio. Later kwamen hier steeds meer constructiewerken bij, bijvoorbeeld voor bouwbedrijven uit de buurt. Ook hielp hij af en toe bij collega metaalbedrijven in de regio.

Via zijn zwager – die werkzaam was bij Safaripark Beekse Bergen – kwam Jac in contact met dit park, waarna hij de Technische Dienst ondersteunde bij allerlei onderhoudswerkzaamheden. Door de tijd heen werd het contact met de medewerkers en de opdrachtgevers steeds beter en werd Jac ook gevraagd om complete opdrachten te verzorgen. Dit gebeurde steeds met korte lijnen waarin snel geschakeld kon worden. Dit is de basis en kracht van het bedrijf; korte lijnen, doeltreffend en een strakke deadline kunnen halen, waarbij de kwaliteit steeds gewaarborgd blijft. Anno nu realiseert het bedrijf complete verblijven voor elk soort dier in het park en is het bedrijf in bezit van een rijke ervaring in montage; van dubbelstaafmat hekwerk tot specifiek op maat gemaakte verblijven.

Door de tijd heen groeide Jac Pijnenburg uit van ZZP’er in het metaal, naar leverancier van complete constructiewerken. Hierbij had hij veel hulp van zijn vrouw, schoonvader en andere mensen om zich heen. Zoon Nick had ook al vroeg interesse in metaal en hielp zijn vader al op jonge leeftijd mee.

In 2007 werd de oude varkensstal verbouwd tot opslag. Nick rondde zijn studie werktuigbouwkunde af, en stapte in 2015 samen met Jac en Marie-Josée in een VOF. Nick bracht daarmee ook zijn eigen netwerk mee in het bedrijf, waaruit steeds meer verschillende opdrachtgevers kwamen. Door de tijd heen werd de klantenkring vergroot en hiermee ook het machinepark en de omvang van het bedrijf. In 2018 werd de werkplaats verbouwd en uitgebreid.

Anno 2023 gaat Pijnenburg Las- en Montage verder met eigenaar Nick en werken Jac, Nick en hun team van medewerkers dagelijks aan de projecten voor hun opdrachtgevers. Met een moderne werkplaats, eigen transport en machinepark draaien zijn hun handen niet om voor het maken van mooie projecten, welke van A tot Z aan hen uit handen gegeven kunnen worden. Of het nu gaat om het lassen in de werkplaats of het monteren op locatie, dit team steekt elke dag de handen uit de mouwen.

Sinds 2019 zijn wij in het bezit van het EN 1090 certificaat. Daarnaast zijn wij een SBB gecertificeerd leerbedrijf en leiden wij jonge mensen op die graag verder willen in de metaalindustrie. Onze medewerkers zijn in bezit van een geldig VCA-certificaat.